سیستم خانه هوشمند : تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند
سیستم خانه هوشمند : تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند
تکنولوژی دانش یا مهارتی است برای ساختن و خلق کردن، ابزاریست در دست انسان برای تسلط بر محیط پیرامونش. شکی نیست که به لطف مواهب بیشمار تکنولوژی، انسان ها وضعیت بهتری برای زندگی پیدا کرده اند. یا اینهمه پُر واضح است که تکنولوژی لزوماٌ همیشه و از همه لحاظ خوب و سودمند محسوب نمی شود. چه بسا بسیاری از اختراعات هرگز بر بهبودی زندگی انسان ها تاثیری نداشته باشند . در باور ما؛ تکنولوژی زمانی به حد ایده آل می رسد که نامرئی شود ، یعنی تمرکز شما بیشتر بر روی کاری باشد که انجام می دهید نه دستگاهی که با آن کار می کنید .

تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند
ما فکر می کنیم که این سیستم می تواند برای هر سلیقه ای کاربردی باشد، مهم نیست اگر کسی گوشی تلفن هوشمند نداشته باشد، تنظیمات سیستم و تغییر مدیریت امکانات و قابلیت ها وابسته به اپلیکیشن نصب شده بر روی تبلت و موبایل نیست، اهمیتی ندارد اگر کسی به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشد، تمام منوهای دستگاه فارسی است. اشکالی ندارد اگر کاربری به هردلیلی از کلیدهای لمسی خوشش نمی آید و با کلید های سنتی بهتر و راحت تر ارتباط برقرار می کند، هیچ محدودیتی وجود ندارد. و یا اگر کسی با کارت و تگ RFID راحت نیست و به این قبیل فناوری ها اعتماد ندارد، می تواند از همان کلیدهای عادی برای ورود به خانه هوشمند خودش استفاده کند.
قرار نیست ساختمان هوشمند یک خانه عجیب و غریب باشد. به قول یکی از دوستان شوخ طبع که میگفت واژه ساختمان هوشمند آدم را یاد فیلم ها و سریال های علمی تخیلی می اندازد که ربات ها برایتان آب پرتقال می گیرند و بعد از سرو صبحانه با بازوهای مکانیکی خود ریشتان را اصلاح می کنند . از راه های زیادی تلاش کرده ایم تا بتوانیم یک رابط کاربری ساده و در عین حال شکیل ایجاد کنیم، طوری که نرم افزار بتواند سخت افزار های با کیفیتی که محصول معروف ترین برندهای دنیا هستند را متحول کند تا به بهترین نحوه مورد استفاده قرار گیرند.
ما تلاش نموده ایم که قابلیت ها و امکانات جدیدی را به خانه هوشمند اضافه نمائیم تا آن را بهینه تر و لذت بخش تر کنیم و اکنون ادعا می کنیم که ارتباط شما با منزلتان هرگز به این راحتی نبوده. به دیگر سخن قرار است که فناوری در خدمت ما باشد و نه ما در خدمت فناوری و به جراًت می توان ادعا کرد که خانه هوشمند خاص ترین و متفاوت ترین تجربه ایست که مردم تا به حال از کارکردن با تکنولوژی تجربه کرده اند و البته در مورد خانه هوشمند تعریف ها، برداشت ها و استنباط های بیشماری مطرح شده است که خیلی هم عالیست. مثل شرکت خودروسازی که هرکدام تعریف خاص خودشان را در مورد محصولشان دارند حتما اولویت های آنها با هم متفاوت است. فاکتورهایی چون، شتاب، حداکثرسرعت، استحکام بدنه، کیفیت بالای قطعات و … در تمام شرکت ها به یک شکل طبقه بندی نمی شود ویا این دست مثال ها می توان به کمپانی های تولید تلفن های هوشمند اشاره کرد که استنباط و هدف منحصر به فرد خود را در این صنعت دنبال می کنند.
در یکی دو دههی گذشته صفت «هوشمند» را تقریبا در کنار همهچیز میتوان دید که یکی از جالبترین نمونههای این همنشینی، به کار بردن آن به همراه واژهی «خانه» است. یکخانهی هوشمند هم میتواند اقامتگاهی مدرن و مجهز به همهی لوازمخانگی و تجهیزات هوشمند گرانقیمت باشد و هم منزلی ساده که با نوآوری و خلاقیت و به کمک سادهترین امکانات موجود میتوان از طریق اینترنت آن را کنترل کرد. وقتی تلفنهای همراه معمولی جای خود را به گوشی هوشمند دادند، مهمترین تغییر دسترسی به قابلیت اتصال بود. بهاینترتیب تجهیزات ارتباطی ساده که مهمترین کاربرد آنها برقراری تماس تلفنی و فرستادن پیام کوتاه به شمار میآمد، به ابزارهای چندمنظوره با قابلیت اتصال به اینترنت، دریافت و ارسال ایمیل و پیام اینترنتی، دانلود فایل و تعداد زیادی ویژگی دیگر اتصال محور تبدیل شدند. این حقیقت در مورد خانهی هوشمند نیز صدق میکند و مهمترین وجه تمایز آن با خانهی معمولی، قابلیت اتصال است.
چیزی که خانهی هوشمند را از خانههای معمولی متمایز میکند، مجموعهای از لوازم منزل و تجهیزات خانگی است که میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و تحت هدایت یک ابزار کنترلی مرکزی بهصورت هماهنگ و یکپارچه عمل کنند. در یک خانهی هوشمند، تجهیزات کنترل درجه حرارت و شرایط محیطی، لوازم کلاسیک منزل، قفلها و انواع مختلف دوربینها و نمایشگرها میتوانند به یک سیستم اتوماسیون خانگی متصل شوند و بهاینترتیب کنترل همهی آنها از یک نقطه در داخل منزل یا هر جایی در خارج از خانه امکانپذیر خواهد بود.
برای برقراری قابلیت اتصال الزامی برای ایجاد یک خانهی هوشمند راههای گوناگونی وجود دارد. بعضی از سیستمهای اختصاصی نظیر Z-Wave، Zigbee، KNX و Control4 به طور خاص برای بهکارگیری در خانه هوشمند طراحی میشوند و به کاربر اجازه میدهند که با اتصال به اینترنت همهی تجهیزات خانهی خود را کنترل کند. البته بعضی از این سیستمها به بلوتوث نیز مجهز هستند و برای استفاده از آنها ضرورتا نیازی به اتصال به اینترنت نیست. این سیستمها هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب از بین آنها به نیازها و اولویتهای شما بستگی دارد.
در حال حاضر تعداد زیادی از محصولات قابلاستفاده در خانهی هوشمند در بازار ارائهی میشوند و این انتخابها بهسرعت در حال افزایش هستند. محصولاتی نظیر لامپهای هوشمند به همراه سیستم WeMo امکان نورپردازی خلاقانه و بسیار متنوع و منعطف را برای خانهی شما فراهم میکنند که یکی از محبوبترین و مطمئنترین انتخابها در این زمینه، لامپ Philips Hue است البته لامپهای هوشمند جدید Holi Smart Mood نیز بهتدریج در حال محبوب شدن هستند. بهطورکلی لامپ هوشمند با قابلیتهایی مثل خاموش و روش شدن خودکار، زمانبندی یا حساس بودن به یک رویداد خاص به کاربر اجازه میدهد که نورپردازی خانهی خود را برنامهریزی کند یا با نصب یک اپلیکیشن روی گوشی هوشمند امکان کنترل همهی لامپهای خانه را فراهم میکند.
از دیگر اقلام شناختهشدهتر موجود در بازار میتوان به تلویزیون هوشمند اشاره کرد که با اتصال به اینترنت، دسترسی انواع محتوای موردنظر کاربر از جمله شبکههای تلویزیونی پخش زندهی اینترنتی، فیلمهای سینمایی، بازیهای کامپیوتری و شبکههای اجتماعی را ممکن میکند. امروزه تقریبا همهی سازندگان لوازمخانگی، تلویزیون هوشمند نیز تولید میکنند. انتخاب بین گزینههای موجود به سلیقهی شما و البته آگاهی کامل از خطرات امنیتی استفاده از تلویزیون هوشمند بستگی دارد. امروزه طیف وسیعی از لوازمخانگی هوشمند در بازار موجود است. کالاهای هوشمند نظیر یخچال، فر، آشکارساز دود و … را تقریبا در همه جای دنیا میتوان خریداری کرد. یکی از شناختهشدهترین و شاید مفیدترین لوازمخانگی هوشمند، قفل هوشمند است که امکان باز و بسته کردن همه درهای خانه و احتمالا دادن مجوز ورود موقتی به دیگران را از طریق گوشی هوشمند فراهم میکند. استفاده از این لوازمخانگی به همراه هم به شما اجازه میدهد کنترل بسیاری از بخشهای خانهی خود را بسیار راحتتر و مؤثرتر در دست بگیرید، هرچند شاید این کار مصرف برق شما را افزایش دهد.
خب برسیم به معرفی برخی محصولات که می توانند شروع خوبی برای کسانی باشند که می خواهند یک سیستم خانه هوشمند را برای خود راه اندازیی کنند و نمی دانند از کجا باید شروع کرد :
دستیار صوتی آمازون Amazon Alexa
این دستیار مبتنی بر صوت قادر است وظایف مختلفی را نظیر پخش موسیقی، کنترل گجت های هوشمند خانگی، خاموش ویا روشن کردن چراغهای منزل، قفل درها و حتی تنظیم ترموستات انجام دهد.

تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند
در حالی که «الکسا» همراه با محصولات شرکت آمازون نظیر آمازون اکو (Amazon Echo) و تلویزیون آمازون فایر (Amazon Fire TV) اجین شده است، شما نمیتوانید یک الکسا را به صورت خالی و بدون هرگونه دستگاهی داشته باشید. بنابراین الکسا به طور کلی چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی دستیار آمازون الکسا بپردازیم.
در حال حاضر بسیاری از کاربران تنها این را میدانند که الکسا یک دستیار شخصی است. به طور ساده الکسا برای شرکت آمازون همانند سیری اپل است. شما میتوانید از آن سوالهای مختلفی را نظیر «امروز هوای تهران چگونه است؟» بپرسید و یا آن را در انجام امور مختلفی مورد استفاده قرار دهید. الکسا در حال حاضر بر روی سرویسهای مختلفی از شرکت آمازون قرار دارد و میتوانید با استفاده از محصولات این شرکت که در بالا آنها را ذکر کردیم، از وجود الکسا بهرهمند شوید.
وقتی شما سوالی را از الکسا میپرسید، با یک سرویس ابری ارتباط برقرار خواهید کرد. آمازون یک سرویس صوتی به نام Alexa Voice Service را طراحی کرده است که میتواند مکالمههای واقعی را تقلید کند، اما آنچه که در واقع با آن برابر هستید، استفاده از صدای بصری شما برای انجام وظایف خاص است. برای راهاندازی سرویس این دستیار صوتی تنها کافیست عبارت “Alexa” را صدا بزنید. برای اغلب دستگاهها گفتن این عبارت تنها گزینه پیش روی شماست، اما با ضربه بر روی یک دکمه نیز میتوانید آن را فعال کنید.
نرم افزار مدیریت خانه هوشمند اپل Apple HomeKit

تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند
نرم افزار HomeKit از کمپانی اپل به صورت پیش فرض در داخل دیوایس هایی با سیستم عامل ios نصب شده است . کاربرد و مفهوم کاربردی این برنامه کاملا ساده است ، به جای چند برنامه مختلف برای کنترل ابزار ها و دستگاه های هوشمند شما می توانید تنها با استفاده از یک برنامه Home تمام خانه هوشمند خود را کنترل کنید . همچنین این نرم افزار توانایی همگام سازی تمام دستگاه های متصل به خود را دارد . این نرم افزار با دستیار صوتی اپل یعنی Siri یکپارچه شده که به کاربران کمک می کند تا با دستورات صوتی تجهیزات هوشمند خود را کنترل کنند .
HomeKit از دو بخش تشکیل شده است ، بخش اول یک مجموعه از فعالیت های نرم افزاریست که تمام دستگاه ها را به خود متصل کرده و توانایی کارکرد با یکدیگر را برای آنان فراهم می کند و از آنجایی که اپل امر امنیت و رمزنگاری را کاملا جدی می گیرد ، در استفاده از آن جای نگرانی از جهت امنیت وجود ندارد ، البته باید گفت که کاربران این لایه و بخش را نمی بینند و به آن دسترسی ندارند . برنامه که کاربران با آن کار می کنند و به آن دسترسی دارند نرم افزار Apple Home می باشد که در منوی کاربری گوشی ها و تلبت های اپل موجود است می باشد .
صرف نظر از اینکه کدام لوازم جانبی سازگار را انتخاب می کنید، نرم افزار Home فرایند راه اندازی و کنترل همه آنها را برایتان از یک مکان آسان و ممکن می سازد.بیش از ۵۰ برند جهانی متعهد شده اند تا لوازم جانبی سازگار با پلتفرم HomeKit را ارائه دهند و این عدد به طور مستمر در حال افزایش است. و هر یک از این لوازم جانبی به منظور اطمینان از تامین امنیت شما به هنگام استفاده از آنها، توسط اپل مورد بررسی و تایید قرار می گیرند.
نرم افزار Home شما را قادر می سازد تا حالت های scene را تنظیم کرده و از این طریق این امکان را به شما می دهد تا با یک فرمان واحد چندین دستگاه را به طور همزمان و ترکیبی فعال کنید. بدین ترتیب شما می توانید به عنوان مثال حالت پیش فرضی به نام” Leaving Home” را ایجاد کرده و از طریق آن چراغها را خاموش، درب ها را قفل و درجه دمای منزل را کم نمایید.
دستیار هوشمند گوگل Google Assistant

تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند
گوگل دستیاری صوتی در جواب دستیار صوتی آمازون یعنی الکسا ساخت که به همراه اسپیکر های Google home عرضه و وارد بازار شدند ، در حال حاضر یه سه مدل اسپیکر گوگل هوم در بازار موجود است که به دستیار صوتی گوگل یعنی Google assistant مجهز شده اند : مدل معمولی ، مدل کوچک و مدل بزرگ ، البته باید گفت که جدیدا استفاده از این دستیار در اسپیکر و بلندگو های دیگر هم رایج شده و شما می توانید این دستیار را در اسپیکر های برند هایی همچون JBL و LG و سونی ببینید .
دستیار صوتی گوگل اسیستنت (Google Assistant) در حال حاضر روی اکثر گوشیهایی که به اندروید ۶ یا بالاتر مجهز شدهاند، کار میکند. البته که در حال حاضر این دستیار صوتی تنها از طریق گوشیهای هوشمند قابل استفاده است؛ اما گوگل قصد دارد کاری کند تا اسیستنت از طریق وب و مرورگرهای اینترنتی هم قابل استفاده باشد.
ساندار پیچای، در گذشته توضیحات جالبی دربارهی دستیار صوتی جدید گوگل ارایه داد. در نگاه اول، ظاهرا این دستیار صوتی با دیگر چت باتها تفاوت خاصی ندارد. حال آن که لزوما اینطور نیست. دستیار جدید، نسخهی هوشمندتر و البته پرحرفتر گوگل ناو (Google Now) به شمار میرود که اکنون با نام Google Assistant شناخته میشود.
این دستیار صوتی جدای از تمام ویژگی ها و توانایی هایش ، توانایی کنترل و مانیتور دستگاه ها و هاب های خانه های هوشمند را دارد ، تنظیم این دسیار برای کار با این محصولات کاملا ساده است و فقط کافیست به منوی تنظیمات این دستیار رفته و اسم و مدل دستگاه مورد نظر را وارد کنید . بسته به دستگاه های متصل شما می توانید از دستیار خود بخواهید تا تجهیزات هوشمند خانه شما را روشن و خاموش کند و یا تنظیماتی را اعمال کند و یا حتی طبق زمان بندی خاصی فعالیتی را برای شما انجام دهد .
مطمعنا تمام آنچه که باید یک کاربر و مصرف کننده بداند را نمی توان در اینجا گفت ولی خب برای شروع این مطالب کافی می باشند شما جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید در وبسایت رایان هوشمند با ما همراه باشید .
.
با ما همراه باشید :
پنج راه ساده و ارزان اما کاملا کاربردی برای هوشمند سازی خانه ها
بهترین تجهیزات هوشمند خانه در سال ۲۰۱۸
نقد وبررسی Google Home: بلندگویی هوشمند که تقریبا هر سوالی را پاسخ می دهد
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!